Šta je Orić, nakon sramne presude, poručio Srbima?

885

Nakon današnje sramne oslobađajuće presude za zločine nad Srbima, Naser Orić je izrazio saučešće porodicama ubijenih Srba, ali se i zahvalio onima koji su svjedočili u njegovu korist.

Podsjetimo, ratni komandant tzv. Armije BiH za Srebrenicu danas je pravosnažno, u drugostepenom postupku pred Sudom BiH, oslobođen optužbi za ratni zločin nad Srbima.

– Napadi velikosrpskih snaga iz Srbije na mene i moj narod traju od 1992. godine. Mi smo još uvijek najisturenija tačka BiH prema Srbiji i nama je jasno da ćemo uvijek biti prvi na udaru. Mi se nećemo nikad predati. Borićemo se dok smo živi, mi i naša pokoljenja, jer mi druge domovine nemamo – rekao je Orić.

Iako skoro cijeli Balkan zna za njegova iživljavanja, on  smatra da se javnost tokom procesa mogla, kako je rekao, uvjeriti da je “proces protiv njega montiran i da je to na kraju i potvrđeno”.

– Svjedok O-1 je višestruko presuđivan za krivična djela i Tužilastvo bazira sve optužnice u srednjem Podrinju protiv Bošnjaka na izjavama takve osobe. On je pokušao predstaviti kao borac Armije RBiH, a na kraju je dokazano da to nije nikada bio – kazao je Orić.

Orić je istakao da će se u budućnosti posvetiti porodici i svakodnevnim obavezama.

– Mislim da je došlo vrijeme da se malo odmorim. Progon koji se nada mnom vrši traje predugo – naveo je on.

Obraćanje javnosti je iskoristio i da izrazi “zahvalnost porodicama poginulih pripadnika Vojske RS koji su pred Sudom BiH svjedočili u njegovu korist”.

– Ovim putem želim da izrazim saučešće porodicama ubijenih i da im zahvalim i čestitam što su smogli snage i na Sudu BiH kazali istinu da su njihovi najvoljeniji poginuli u borbama – rekao je Orić.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA