Šta je L'Ekip predviđao za kraj 2018. prije pet godina?

533

Koliko je nezahvalno u sportu prognozirati bilo šta, posebno na duži vremeneki period možda najbolje prikazuje predviđanje franuskog sportskog magazina L'Ekip kada je u pitanju poredak tenisera na ATP listi na kraju ove godine.

L'Ekip je prije pet godina dao svoje predviđanje o tome ko će se nalaziti među deset najboljih tenisera svijeta na kraju 2018. godine, a pet godina kasnije može se zaključiti da su Francuzi “debelo” pogriješili kod maltene svih igrača kojima su predvidjeli završetak 2018. u Top 10.

Mišljenje je tada bilo da će Grigor Dimitrov ostvariti svoj puni potencijal i biti najbolji teniser svijeta, ali je još veća greška bila da će ga na drugom mjestu pratiti Benoa Per.

Grigor je, poslije najbolje godine u karijeri, odigrao izuzetno lošu 2018. i završio je na 19. mjestu ATP liste, dok je Per tek na 52. poziciji.

Treće mjesto bilo je rezervisano za Endija Marija, koji je trenutno 260. teniser svijeta, ali se tu ne može zamjeriti Francuzima jer su Marija unazadile velike povrede.

Iza Marija predvidjeli su Miloša Raonića, trenutno 18. na planetu, a Novak Đoković našao se tek na petoj poziciji. Kao što znate, Novak je trenutno prvi i tako će biti još neko vrijeme.

Sa Keijem Nišikorijem su bili blizu, s obzirom da su mu predvidjeli šesto mjesto, a on je trenutno deveti, dok su sa ostalom četvoricom u potencijalnom Top 10 baš, baš omanuli.

Sedmo mjesto, prema L'Ekipu, trebalo je da zauzima Bernard Tomić (83), osmo Ernests Gulbis (95), deveto Jerži Janović (bez renkinga) i deseto Džek Sok (106).

Ipak, najveće greške francuskog portala ostavljene su za kraj. Rafael Nadal i Rodžer Federer, trenutno drugi i treći teniseri svijeta, izostavljeni su iz najboljih deset. Možda ne čudi što su Francuzi izostavili Rodžera, s obzirom da je malo ko očekivao da on igra ovoliko dobro u 38. godini života, ali je još nejasnije to zašto nema Rafe.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA