Srpski član Predsjedništva BiH položio zakletvu pred poslanicima Srpske!

447
Foto: SNSD Twitter

Novi srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik položio je zakletvu pred poslanicima Narodne skupštine Republike Srpske.

Dodik je rekao da je u prethodnih osam godina uradio sve što je bilo potrebno za RS.

– Ja ne idem nigdje. Idem samo da uradim još jedan posao za Republiku Srpsku. Broj osvojenih glasova me čini i srećnim i ponosnim, ali i obaveznim da sačuvam Republiku Srpsku i da radim predano, svaki dan, bez oklijevanja. Moja izborna baza je Republika Srpska. To mora biti naša svetinja – kazao je Dodik.

On je dodao da se nije kandidovao da bi lutao, već da bi ojačao RS. Dodik je rekao da ne misli ići da poziciju koja je na bilo koji način nadređena Republici Srpskoj.

– Moj rad će biti u komunikaciji sa Vladom RS i sa Narodnom skupštinom RS. Nijedna odluka neće biti bez saglasnosti sa institucijama Republike Srpske. Moj stav će biti jak koliko bude jaka Republika Srpska i njen parlament. Zato sam i smatrao da zakletvu treba da položim u Narodnoj skupštini RS. Republika Srpska je u centru mog djelovanja. Ono što nije interes BiH, neće biti ni interes Republike Srpske – rekao je Dodik.

On je kazao da neće dozvoliti da Republika Srpska bude preglasana i naglasio da neće sprečavati razvojne projekte u FBiH, ali to, kaže, očekuje i od druga dva člana Predsjedništva BiH.

– Nepoštovanje Dejtona dovelo je do brojnih poteškoća u funkcionisanju BiH. Tražiću da neodgovorni pojedinci preuzmu odgovornost. Rad visokog predstavnika umrtvio je razgovore domaćih političara. Zalagaću se za što skorije zatvaranje kancelarije visokog predstavnika u BiH – rekao je Dodik.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA