Spriječeni napadi terorista i nacionalista tokom SP u Rusiji

626

Ruske vlasti saopštile su da su tokom Svjetskog prvenstva u fudbalu u Rusiji spriječeni napadi terorista dronom, kao i napadi nacionalista na britanske navijače.

Šef Federalne službe bezbjednosti (FSB) Aleksandar Bortnikov izjavio je da je FSB preduzela sve mjere kako bi otkrila i osujetila pokušaje terorista da izvrše napade dronom tokom pripremanja i održavanja velikih sportskih i političkih događaja, prije svega tokom ljetošnjeg Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Ruski ministar unutrašnjih poslova Vladimir Kolokolcev izjavio je da su ruske službe za sprovođenje zakona zaustavile sedam grupa huligana nacionalista, koji su planirali da napadnu navijače iz Velike Britanije, Poljske, Argentine i Senegala.

On je na konferenciji za novinare rekao da su specijalne ruske službe ove godine otkrile 70 terorističkih ćelija u Rusiji, uključujući 38 ćelija boraca “Islamske države”, kao i to da je uhapšeno 777 terorista i njihovih pristalica.

Sekretar Savjeta bezbjednosti Rusije Nikolaj Patrušev izjavio je da je Moskva zajedničkim naporima sa drugim zemljama uspjela da izbjegne terorističke napade tokom Svjetskog prvenstva, koje se u junu i julu održalo u 11 ruskih gradova, piše Telegraf.

Tokom takmičenja angažovano je desetine hiljada policajaca, zajedno sa osobljem bezbjednosne službe i članovima nacionalne garde, a korišćena je i tehnologija za zaštitu učesnika.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA