Sekretarici Olivera Ivanovića određen pritvor od 48 sati

307

Silvani Arsović, sekretaricu ubijenog lidera Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Olivera Ivanovića, određen je pritvor u trajanju od 48 sati nakon današnjeg privođenja.

To je potvrdila za KoSSev najbliža saradnica Olivera Ivanovića, funkcionerka SDP-a Ksenija Božović, a potom i njen advokat.

– Silvani Arsović je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, uz obrazloženje da je osumnjičena za “pomaganje u izvršenju krivičnog djela teško ubistvo” – rekao je za RTS njen advokat Dobrica Lazić.

Istražne jedinice kosovske policije su, oko 11 sati, sprovele Silvanu Arsović na saslušanje u Prištinu, posle čega joj je određeno zadržavanje.

Lazić je rekao da će ona pred tužioca biti izvedena sutra.

– O pritvoru će odlučiti tužilac, nakon saslušanja. Policijsko zadržavanje je određeno bez bilo kakvih dokaza, koji bi upućivali na osnovanu sumnju da je Silvana Arsović izvršila bilo kakvo krivično djelo – rekao je Lazić.

Arsovićeva je već tri puta davala iskaz u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića.

– Ne znamo zašto je odvedena u Prištinu, zašto saslušanje nije obavljeno u Kosovskoj Mitrovici i zbog čega su je odveli kada je već tri puta davala iskaz u vezi sa Oliverovim ubistvom – rekla je funkcionerka SDP-a Ksenija Božović za RTS.

Prethodno, pripadnici specijalne jedinice kosovske policije uhapsili su u sjevernom delu Kosovske Mitrovice tri muškarca dovodeći ih u vezu sa Ivanovićevim ubistvom.

Na zahtjev tužioca, uhapšeni Marko Rošić, Nedeljko Spasojević i Dragiša Marković nalaze se u jednomjesečnom pritvoru u zatvoru visoke bezbjednosti u Grdovcu kod Podujeva.

Kako je jutros javljeno, kosovska policija odvela je Silvanu Arsović u Specijalno tužilaštvo u Prištini da bi navodno dopunila izjavu koju je ranije dala u vezi sa ubistvom Ivanovića.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA