SC saznaje: Stevo Mirjanić u 73. godini ide u novu fotelju?!

3003

Dosadašnji ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Stevo Mirjanić, neće biti dio nove Vlade, ali će zato sjesti u fotelju predsjednika Zadružnog saveza RS, ekskluzivno saznaje SrpskaCafe.

Dakle, Mirjanić, iako veteran na političkoj sceni Srpske, koji će za manje od mjesec dana napuniti 73 godine, nema namjeru okačiti “patike o klin”.

Iz dobro obaviještenog izvora saznajemo da mandat dosadašnjem predsjedniku Zadružnog saveza Srpske, Rajku Kulagi, ističe ove sedmice, što u potpunosti otvara mjesto dosadašnjem resornom ministru da zauzme njegovu poziciju.

– Posebno je interesantno da je nedavno izmijenjen i Pravilnik o podsticajima, kojim je predviđeno izdvajanje od čak 100 000 KM za izradu Staregije razvoja zadrugarstva, što znači da će ovaj savez, koji odavno kuburi sa finansijama, sada imati daleko veći budžet. Kada smo čuli za ove izmjene, nikome nisu bile jasne, ali sada su stvari daleko jasnije. Ako Mirjanić sjedne u tu fotelju, znači da je sam sebi pripremio teren – naveo je naš izvor i dodao da je Savez u prošloj godini imao ukupan prihod od tek 75 000 maraka.

U kakvom se stanju nalazi Savez, kako navodi naš izvor, najbolje pokazuje i podatak da se radnicima duguju plate i po više mjeseci, zbog čega ih je teško naći i u službenim prostorijama u Banjaluci:

– Stanje među zadrugama nije dobro. Postoje pojedinci, odnosno nekoliko zadruga koje dobro funkcionišu, ali ih je većina u opštem rasulu, sa velikim nagomilanim dugovima. Novi predsjednik će sigurno imati mnogo posla, a kako će se snaći, vidjećemo.

Podsjećamo, Zadružni savez Republike Srpske 1999. godine osnovale su zadruge, sa ciljem okupljanja svih aktivnih zadruga, unaprijeđenja djelovanja i zaštite njihovih interesa.

Osim predsjednika Saveza, zaposlene čine i glavni revizor i administrativno – tehnički sekretar.

Redakcija SrpskaCafea

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

1 KOMENTAR

  1. Да није тужни било би смијешно. Ђутурум је за пензије и куће. Има ваљда у РС неки млађи и способији, ако нема, да Бог да га и не било.

Comments are closed.