Sastanak SNSD-a i SDS-a u Istočnoj Ilidži (FOTO)

1411

U Istočnoj Ilidži završen je sastanak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i načelnika te opštine Marinka Božovića gdje je razgovarano o kapitalnim projektima koji trebaju podršku vlasti.

Sastanku su prisustvovali i gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić, direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Miroslav Vujičić i narodni poslanik Marko Vidaković, svi kadar SNSD-a.

Na sastanku su prisustvovali i delegat u Domu naroda parlamenta BiH Darko Babalj, te načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica, obojica kadar SDS-a.

– Razgovarali smo o bezbjednosti, o tome da se gradi zgrada policijske stanice Istočna Ilidža. Takođe bilo je riječi i o izgradnji zgrade Srednjoškolskog centra – rekao je poslije sastanka načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao da je zainteresovan za kapitalne projekte u ovoj opštini.

– Razgovarao sam i sa načelnicima opština Sokolac i Istočno Novo Sarajevo, bilo je riječi o značajnim projektima koji trebaju podršku – kazao je Dodik.

– Trebaju nam sredstva za organizaciju Međuopštinskih omladinskih igara. Treba nam podrška i za projekte Centra za kulturu. Bez saradnje svih nivoa vlasti nema rezultata – rekao je načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica.

Dodik je naglasio da je RS demokratsko društvo i da političari trebaju razgovarati zatim se osvrnuo na nedavne prijetnje koje su upućene Milovanu Bjelici.

– Ne razumijrm te koji prijete, MUP preduzima sve što je u njihovoj nadležnosti – dodao je Dodik.

– Prijetnje sam prijavio. Ništa me ne može uplašiti. Zaključili smo da je na prvom mjestu očuvanje SDS i RS i da se razgovara sa svim partijama – naglasio je Bjelica.

Predsjednik RS je rekao da su razgovarali o potrebi jedinstva, ne o većinama u skupštinama i dodao da će njegove radne kancelarije i smještaj biti u zgradi RS u Istočnom Sarajevu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA