Risto Marić odlazi sa čela Šuma Srpske

895
Risto Marić

Kako je SrpskaCafe pisala još sredinom oktobra, direktor Šuma Srpske Risto Marić neće ostati na pomenutoj poziciji, što bi trebalo biti i javno saopšteno do kraja ove sedmice.

Marić, koji je kadar Socijalističke partije i novoizabrani poslanik u Narodnoj skupštini RS, takođe je označen kao “mangup”, kako je lider SNSD-a Milorad Dodik nazvao pojedince iz koalicije koji su na izborima radili “za drugu stranu”, te se i njegovo ime našlo na spisku ljudi kojima slijedi razrješenje sa dosadašnjih funkcija.

Međutim, kako saznaje SrpskaCafe, u Marićevom slučaju pronađeno je “elegantnije” rješenje, te on neće biti smijenjen već će dati ostavku.

Vezana vijest:

Na udaru i kadar SP-a: Uskoro smjena direktora Šuma RS!

– Razlog će biti poslanički mandat koji je osvojio na nedavno završenim izborima. Daće ostavku pod obrazloženjem da se planira posvetiti djelovanju u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Međutim, svima je jasno da je funkcija direktora Šuma Srpske neuporedivo atraktivnija od poslaničkog mandata i sigurno da je ostavka iznuđena – ističe sagovornik SrpskCafe-a.

On dodaje da će funkcija direktora ovog javnog preduzeća i dalje biti rezervisana za kadar Socijalističke partije, koja će u budućem sazivu republičkog parlamenta imati sedam poslanika.

Podsjećamo, ranije su smijenjeni direktorica Šumskog gazdinstva “Vrbanja” u Kotor Varošu Daliborka Kerezović Damjanović, direktor RiTE Ugljevik Đorđe Popović, ministar prosvjete i kulture Dane Malešević, direktor Nove banke Milan Radović, direktor Poslovne zone “Banjaluka” Saša Panić, direktor Željeznica RS Dragan Savanović, svi iz DNS-a, te SNSD-ovi Drago Kalabić, koji je obavljao dužnost rukovodioca RJ “Elektrokrajina” Prnjavor i Nedeljko Kesić, doskorašnji direktor Hidroelektrane na Vrbasu.

Redakcija SrpskaCafe-a

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA