Ridley Scott radi na drugom dijelu “Gladijatora”

544

Reditelj Scott napokon je dobio zeleno svjetlo za snimanje nastavka legendarnog “Gladijatora”. Ovog puta u igri neće biti gladijator Maximus, već jedan od likova iz prvog filma.

Iako Scott nije ostavio posebno kvalitetnu deceniju iza sebe jer mu filmovi nisu pretjerano dobro zarađivali na blagajnama, sve bi se to moglo uskoro promijeniti.

– Znam kako ga vratiti (glavnog lika “Gladijatora”, Maximusa). Pričao sam sa studijem, i rekli su da je mrtav. Ali ima načina da ga vratimo. Ne znam hoće Ii se to dogoditi. “Gladijator” se desio 2000. pa se Russell Crowe malo promijenio od tad. Radi nešto drugo, ali trudim se da ga dovučem ovamo – izjavio je svojevremeno Ridley Scott.

Ali, kako se čini, Scott Crowea neće vraćati u film nego će krenuti drugim putem. Taj put, srećom, nije onaj kojeg je svojevremeno forsirao glumac, dok je pokušavao dovesti u kina film po scenariju Nicka Cavea. U toj priči je general Maximus trebao da vaskrsne da bi se vratio na Zemlju da “riješi” čovječanstvo Isusa Krista.

Film bi se zvao “Christ Killer”, ali srećom, nikada nije ni početnu fazu snimanja prošao. Ipak, uporni Scott i njegova firma pronašli su način da nam još jednom pokažu stari Rim u svoj svojoj slavi. Novi projekt će se fokusirati na Luciusa, sina Lucille (Connie Nielsen) i ludog Commodusa (Joaquin Phoenix). Studio u igri je Paramount Pictures, a scenarista bi trebao biti Peter Craig, dok je reditelj vrlo vjerovatno sam Scott. Uzevši u obzir popularnost raznih “istorijskih” serija, kao i onih smještenih u fantastičnim okružjima, rekli bismo da nastavak ima dobre šanse za uspjeh.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA