Raspisana međunarodna potjernica za Nedeljkom Dukićem

625
Nedeljko Djukic i Marko Colic
Napadači... Nedeljko Dukić i Marko Čolić

Interpol Sarajevo konačno je raspisao međunarodnu potjernicu za Nedeljkom Dukićem (27) iz Kneževa, osumnjičenom za pokušaj ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića.

Nakon proceduralnih peripetija na relaciji Okružni sud Banjaluka – Ministarstvo bezjednosti, kancelarija Interpola danas je konačno zaprimila svu potrebnu dokumentaciju i potjernica za odbjeglim Dukićem je konačno aktivna.

Dukić je osumnjičen da je zajedno sa bokserom Marko Čolićem, s kojim je radio kao izbacivač u jednom noćnom klubu, 26. avgusta u ulici Banović Strahinje pokušao da ubije Kovačevića, koga su teleskopskim palicama izudarali po glavi nanijevši mu teške povrede.

Čolić je uhapšen 9. septembra i od tada se nalazi u pritvoru, dok je Dukić istu noć pobjegao iz BiH i od tada je nedostupan istražnim organima. Za njim je ranije bila raspisana centralna potraga kija se odnosila samo na teritoriju BiH.

Dosadašnjom istragom utvrđeno je da je Dukić napustio BiH preko graničnog prelaza u Gradišci. U Hrvatsku ga je prevezao prijatelj, koji se kasnije vratio u Banj Luku.

Međutim, osumnjičeni se nije dugo zadržao u Hrvatskoj već je isti dan otputovao za Sloveniju. Utvrđeno je da je dvije noći prespavao u jednom stanu u Sloveniji i od tada mu se izgubio trag.

O. M.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA