Radojičić: SNSD možda treba osvježavanje

535
Igor Radojičić

Predsjednik banjalučkog Gradskog odbora SNSD Igor Radojičić rekao je da je zadovoljan rezultatima ove stranke na opštim izborima u BiH i Republici Srpskoj, ali ne i u Banjaluci.

Takođe, najavio je da će Predsjedništvo Gradskog odbora iduće sedmice raspravljati o razlozima nešto slabijih rezultata u najvećem gradu Srpske.

– Rezultat je bolji nego 2014. godine. I stranka i oba stranačka kandidata za pojedinačne funkcije su pobijedili, ako posmatramo i blokovski i kao koaliciju, koja sada ima znatno veći broj poslanika u Narodnoj skupštini Srpske. Prije četiri godine rezultat je bio veoma tijesan i bilo je teško sastaviti Vladu i održati većinu. Sada će skupštinska većina, vjerovatno, imati više od 50 poslanika – rekao je Radojičić večeras za Radio-televiziju Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, u Banjaluci je bio nešto slabiji izborni rezultat, Milorad Dodik je pobijedio za srpskog člana Predsjedništva BiH i lista za parlament BiH je imala solidan rezultat, ali je za Narodnu skupštinu Srpske i predsjednika Republike Srpske znatno ispod očekivanja.

– Tu se, očigledno, desilo nešto što sada procjenjujemo. Iduće nedjelje ćemo imati raspravu na Predsjedništvu Gradskog odbora da bismo utvrdili šta su elementi koji su uticali na to da uže gradsko područje odreaguje lošije nego što smo očekivali – naveo je Radojičić.

On kaže da je teško reći gdje je SNSD “zakazao stranački”, dodajući da je stranci možda potrebno “osvježavanje”.

– SNSD pobjeđuje u Banjaluci 20 godina, što na lokalnim, što na opštim izborima. Možda je i tu potrebno osvježenje, iako je u SNSD-u 2016. godine, a u Gradskom odboru Banjaluka i 2014. godine uvedeno mnogo novih ljudi – rekao je Radojičić, koji je i gradonačelnik Banjaluke.

Radojičić je naveo da problem nisu bila lokalna komunalna pitanja, jer se ove godine u Banjaluci radilo više nego godinama unazad, ali da su različite okolnosti dovele do toga da je dio gradskog stanovništva glasao protiv aktuelne vlasti.

On kaže da u SNSD-u “ulaze u komplikovane rasprave o tome da li su ponuđene optimalne liste u Banjaluci”.

– Mislim da je organizacija postavljena dobro i ne mogu da tvrdim da je u njoj bilo organizovanog kontradjelovanja – rekao je Radojičić.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA