Radmanović: Najjednostavnije da SNSD, HDZ i SDA formiraju vlast

271
Nebojša Radmanović

Najjednostavnije je da tri velike partije, koje su reprezentativni predstavnici svojih naroda, formiraju Savjet ministara BiH. To bi bila jedna komotna većina.

Rekao je ovo bivši član Predsjedništva BiH te novoizabrani poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović. On navodi da pomirljivi tonovi koji su se juče mogli čuti u Predsjedništvu, daju nadu da će se tri člana slagati oko suštinskih stvari i da neće biti sukobljavanja oko nepotrebnih tumačenja, kako je ranije bio slučaj.

Govoreći o članstvu BiH u NATO, Radmanović je podsjetio da je stav Republike Srpske o ovom pitanju definisala Narodna skupština Rezolucijom o vojnoj neutralnosti i da je taj stav obavezujući za srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika.

– Nije iznenađenje što su druga dva člana, Šefik Džaferović i Željko Komšić, za NATO savez – naveo je on.

Radmanović kaže da je očekivao da će se Džaferović i Komšić saglasiti sa Dodikom o potrebi odlaska visokog predstavnika.

– Svakome je jasno da nema prosperiteta sa visokim predstavnikom, da zemlja nije suverena kada ima neko iznad domaćih predstavnika. Visoki predstavnik mora otići – kategoričan je on.

Govoreći o formiranju vlasti na nivou BiH, Radamnović, koji je potpredsjednik SNSD-a, rekao je da se ova stranka zalaže za što skorije formiranje vlasti.

– Smatramo da se vlast može formirati prije novogodišnjih praznika – naveo je on i dodao da je najrealnije da vlast formiraju SNSD, HDZ BiH i SDA.

Radmanović smatra da je najjednostavnije da ove tri partije, kao reprezentativni predstavnici svojih naroda, formiraju Savjet ministara.

– To bili bila jedna komotna većina i to se vrlo brzo može uraditi – rekao je Radmanović.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA