Priznala: Stavljala sam igle u jagode iz čistog prkosa!

619

Nadzornica farme jagoda “Beriliš” Maj Ut Trinh (50) stavljala je igle u jagode iz prkosa, rečeno je danas pred sudom u Brisbejnu.

Maj je optužena da je kontaminirala robu sa namjerom da nanese ekonomsku štetu i prijeti joj do deset godina zatvora, prenosi australijska državna televizija Ej-Bi-Si (ABC).

Tužilaštvo je saopštilo da bi žena trebalo da ostane u pritvoru, jer postoje ljudi koji je traže zbog osvete. Maj je uhapšena juče zbog igala pronađenih u paketima jagoda.

Nakon što su prvi slučajevi prijavljeni u septembru, australijska policija pokrenula je obimnu istragu. Od tada je prijavljeno više od 100 slučajeva u kojima su igle i špenadle nađene u jagodama.

Nakon tog otkrića, samoposluge su povukle jagode sa polica, a australijski farmeri su morali da bace tone voća. Prvi slučaj prijavljen je u australijskoj državi Kvinslend, gdje je jedan muškarac završio u bolnici. Strah od jagoda s iglama proširio se i na Novi Zeland.

U Kvinslendu, inače, godišnja proizvodnja jagoda vrijedi 160 miliona australijskih dolara. U međuvremenu, australijska vlada je sa 10 na 15 godina podigla maksimalnu visinu zatvorske kazne za takva nedjela.

Za informaciju koja bi dovela do hapšenja krivca ranije je ponuđeno 100 000 dolara.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA