Glasine iz različitih izvora da se u Novom Meksiku snima tajni film pod radnim nazivom “Greenbrier”, koji se povezuje sa serijom “Breaking Bad”, brzinom munje obišle su internet.

Na veliku radost fanova ove kultne serije, nije trebalo dugo čekati na potvrdu, jer se ispostavilo da su glasine  tačne, jer je SlashFilm objavio zvanični povratak serije u formi filma.

Kao što je već sugerisano u ranijim izvještajima o “bjekstvu kidnapovanog čovjeka i njegove potrage za slobodom”, film će pratiti dobro poznatog i problematičnog lika po imenu Jesse Pinkman, čiju ulogu tumači Aaron Paul. Drugim riječima, za razliku od prikvel serije “Better Call Saul”, film će poslužiti kao dugoočekivani nastavak finala serije “Breaking Bad” iz 2013. godine.

Čak je i Walter White lično, tj, glumac Brian Cranston, potvrdio ovu vijest tokom gostovanja u emisiji “The Dan Patrick Show”.

– Da, čini se da postoji filmska verzija serije “Breaking Bad”. Ali, iskreno, nisam čitao scenario – kazao je on.

Dodao je i to da u razgovoru sa kreatorom serije Vinceom Gilliganom o filmu od njega još uvijek nije traženo da ponovi ulogu – što bi bilo prilično teško, osim ako se autori ne bi oslanjali na flešbekove. U svakom slučaju, za sada ne treba računati na njega.

– Ako me Vince Gilligan zamoli da to uradim, onda – da, apsolutno – kazao je Cranston.

On je takođe manje-više potvrdio vijesti o spomenutoj Pinkmanovoj priči.

– Ta ideja, iz onoga što mi je rečeno, tiče se barem nekoliko likova koji nisu dovršeni, kao i njihovih avanture – naveo je on.

Kao što je već ranije navedeno, Gilligan će pisati scenario, biti izvršni producent i vrlo vjerovatno režirati film. Snimanje je počelo ovog mjeseca u Novom Meksiku, a završiće se u februaru. Trenutno nema riječi o tome da li će ovo biti film namijenjen bioskopskim salama ili će ga objaviti AMC, kao što je to slučaj sa predstojećom trilogijom “The Walking Dead”.

Savo Drakulić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA