Portugal domaćin finalnog turnira Lige nacija

446

Portugal će biti domaćin finalnog turnira premijernog izdanja UEFA Lige nacija.

Svojevrsni “Fajnal-for” će se održati od 5. do 9. juna, a utakmice će se igrati na stadionima “Dragao” u Portu i “Alfonso Enriges” u Gimaraešu.

Portugal je za sada jedini tim koji je obezbijedio finalni turnir, kao osvajač Grupe 3 Lige A.

Šansu da osvoji Grupu 1 ima Holandija, koja u utorak gostuje otpisanoj Njemačkoj, a dovoljan joj je i remi jer zaostaje samo bod za trenutnim liderom šampionom svijeta Francuskom, s kojom ima bolji međusobni učinak (1:2, 2:0).

Blizu finala je Belgija koja je lider Grupe 2 sa tri boda više od Švajcarske, kojoj gostuje u nedjelju od 20.45 u Lucernu, pa joj je dovoljan i remi.

Lider Grupe 4 je Španija, ali je ona odigrala sve mečeve, a ima po dva boda više od Engleske i Hrvatske, koji se u nedjelju od 15 časova sastaju na Vembliju u meču koji će odlučiti ko će na finalni turnir, a ko u Ligu B.

Žrijeb parova polufinala biće održan 3. decembra u Dablinu, kada zasijeda Izvršni komitet UEFA, koji će potvrditi domaćinstvo Portugala.

Polufinalni mečevi su na programu u srijedu 5. i četvrtak 6. juna, a meč za treće mjesto i finale u nedjelju 9. juna.

Pobjednik turnira će biti prvi šampon Lige nacija i obezbijediće mjesto na Evropskom prvenstvu 2020, ako ga prethodno ne izbori preko tradiocionalnih kvalifikacija.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA