Ponavlja se suđenje u predmetu “Trezor”?

619
Siniša Straživuk

Snježana Kudrić, predsjednica sudskog vijeća u predmetu “Trezor”, zatražila je da se na opštoj sjednici vijeća Okružnog suda u Banjoj Luci odluči da li ona može nastaviti da sudi u ovom predmetu s obzirom da joj je prvooptuženi Siniša Straživuk (50) nedavno prijetio smrću.

Nastavak suđenja je zbog toga po treći put odgođen, a ukoliko sud odluči da Kudrićevu izuzme iz predmeta suđenje će vjerovatno biti ponovljeno.

– Sudija Kudrić je u svoje ime dostavila predsjednici Okružnog suda u Banjaluci obavještenje o postojanju razloga za nepostupanje u predmetu “Trezor” o čemu će se donijeti odgovarajuća odluka najkasnije u ponedjeljak do kraja radnog dana – rekla je sekretar suda Milena Marković.

U predmetu “Trezor” pored Straživuka sudi se Jovici Karaću, Milošu Mrđenu, Tomislavu Kneževiću, Željku Pavloviću, te Đorđu Ćulumu i Aljoši Galiću. Svima se na teret stavlja da su kao članovi zločinačkog udruženja učestvovali u oružanim pljačkama “teškim” oko dva miliona maraka. Optužnicom je obuhvaćena pljačka

1 035 230 KM iz Komercijalne banke, pljačka radnika “Alpha securitya” od kojih je oteto 572 857 KM, pljačka transporta novca “Pošta Srpske” kada je zaštitarima “Centuriona” ukradeno 229 854 KM, te pljačku 33 468 KM iz Reiffeisen banke.

Suđenje je ušlo u završnu fazu, a onda je usljedilo Straživukovo hapšenje jer je preko Vibera slao prijeteće poruke sudiji Kudrić.

Poruke su slate 3. novembra, u periodu od 14.54 do 22.18 časova. Sudiji je, između ostalog, napisao: “Gdje si ljubavi, čekam te”. Potom je usljedila otvorena prijetnja:

– Šta je, frka, prepala si se? Sve znam, gdje ti radi kćerka, a onim s logordom daću devetku. Sve ću vas pobiti! – napisao je Straživuk.

O. Matavulj

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA