Počela Revija ruskog filma u Banjaluci

275

Projekcijom filma “Puškin. Posljednji duel” u Studentskom pozorištu u Banjaluci večeras je otvorena Revija ruskog filma, na kojoj će biti prikazana ukupno četiri filma.

Izvršni direktor Udruženja Srpsko-ruskog prijateljstva “Bratstvo” Tanja Malešević istakla je da je riječ o reviji savremenog ruskog filma.

– Filmovi su inspirisani nekim od najistaknutijih predstavnika ruske literature i književnosti, kao što su Aleksandar Sergejevič Puškin, Nikolaj Vasiljević Gogolj, Mihail LJermontov, te Vladimir Visocki – rekla je Maleševićeva.

Ona je podsjetila da je ovo peta po redu revija koja se organizuje u Banjaluci, te da na njima publika uvijek traži mjesto više.

– Banjalučka publika je veoma zainteresovana za rusku kinematografiju, koju nemamo priliku često gledati na televiziji – naglasila je Maleševićeva.

Ataše za kulturu ambasade Rusije u BiH Lilija Sabirova naglasila je da Ambasada Rusije podržava svaku promociju ruske kulture, jezika i nauke.

– Revija ruskog filma je odlična prilika za interakciju sa publikom, te mi je veliko zadovoljstvo što će se kroz ove filmove publici približiti život i rad velikana ruske kulture – rekla je Sabirova.

U naredna tri dana publika će u okviru revije moći da pogleda filmove “LJermontov”, “Gogolj. Početak” i “Visocki. Hvala što sam živ”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA