PDP: Odbijena žalba na odluku CIK-a

822

Apelaciono odjeljenje Suda BiH odbilo je žalbu PDP-a na odluku Centralne izborne komisije (CIK) BiH da se ne dozvoli ponovno brojanje glasačkih listića, što, kako je saopšteno iz PDP-a, pokazuje da je taj sud odlučivao isključivo na tragu odluke CIK-a i da postoje politički pritisci i pristrasnost u obje institucije.

– To je potpuno neprihvatljivo za državu koja je navodno demokratska i slobodna – naveli su iz PDP-a.

U saopštenju se dodaje da PDP opravdano sumnja da su presudnu ulogu za ovakvu odluku imali pojedini predstavnici međunarodne zajednice u BiH, koji su već dan nakon izbora izjavljivali da je potrebno pod hitno formirati vlast, ne čekajući ni preliminarne rezultate, zakonske rokove za eventualne žalbe, niti rasplet izborne situacije.

– Imali smo stotine hiljada nevažećih glasačkih listića, ucjene, prijetnje, dokumentovana kršenja Izbornog zakona, greške i izborne manipulacije. Najoštrije osuđujemo ovakav način funkcionisanja institucija čije su obaveze da sprovode biračku volju građana i garantuju pravdu – poručili su iz PDP-a.

Iz ove stranke su istakli da neće odustati i da će iskoristiti sva pravna i politička sredstva da se obezbijede fer i pošteni izbori.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA