Osuđeni na 24 godine zatvora zbog seksualnog iskorišćavanja maloljetnice

563
Foto: Ilustracija

Okružni sud u Doboju osudio je E. T. (23), M. M. (20) i A. H. (24) svi iz Zavidovića na ukupno 24 godine zatvora zbog seksualnog odnosa s djevojčicom.

Presudom sve trojica su osuđena na po osam godina zatvora. U sudu navode da su oni proglašeni krivim za krivično djelo obljuba nad djetetom mlađim od 15 godina.

Zbog zaštite žrtve i specifičnosti postupka suđenje je bilo zatvoreno za javnost, pa ni detalji presude nisu saopšteni.

Prema nezvaničnim informacijama mladići iz Zavidovića su osuđeni jer su početkom augusta 2017. godine na području Doboja, imali seksualni odnos s djevojčicom iako su znali da ona nema punih 14 godina.

Sve se desilo tokom crkvenog zbora u dobojskom selu Kožuhe gdje su osuđeni mladići radili radili na ringišpilu gdje su prodavali karte.

Slučaj je otkriven nakon što je djevojčica posumnjala da je trudna, te se povjerila u školi koju pohađa. Ispostavilo se da nije u drugom stanju, ali je pokrenuta istraga kojom je otkriveno da je imala seksualne odnose sa trojicom mladića.

Osumnjičeni su uhapšeni u aprilu ove godine, a istragom je bio obuhvaćen i I. B. iz Zavidovića, ali on nije bio dostupan vlastima jer se nalazio na privremenom radu u inostranstvu.

Odlukom suda mladićima je produžena mjera pritvora zbog težine krivičnog djela i bojazni da bi njihovo puštanje na slobodu rezultiralo narušavanjem javnog reda.

O. Matavulj

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA