Iva Lorens, novo ime alternativne pop scene, objavila je singl i prateći video-spot za numeru “Never Get Better”.

Iza ovog pseudonima se krije dvadesetdvogodišnja Iva Mišović iz Beograda, a kako se u saopštenju za medije navodi, ponikla je iz generacije pjevačice Lorde.

– Mnogi tvrde da ima glas i talenat poput Kate Bush, sam svoj majstor je kao Kanye West, a zapravo je naša – Iva Lorens. Upravo je zakoračila na svjetsku alternativnu pop scenu svojim prvim singlom “Never Get Better” koji najavljuje njen EP “Friction” – pišu njeni izdavači iz kuće Lampshade Media.

Inače, spot za spomenutu numeru je inspirisan čuvenim francuskim rediteljem Gasparom Noeom i njegovom filmom “Love”, a stvoren je zahvaljujući grupi njenih vršnjaka, predvođenih direktorom fotografije Lukom Trajkovićem.

Kako sama Iva kaže, predstojeći EP je triologija jedne veze.

– Pesma je, zapravo, o jednom beogradskom DJ-u i nastala je nakon prvog susreta, bolje reći “sudara” sa ljubomorom, dok sam boravila u beogradskom klubu “Šećer” na žurci, zato je tamo i snimljen spot – objašnjava Iva.

Dodaje da je njen pseudonim posljedica vremena potrošenog na popularnu video-igru “Sims”.

– Sa sestrom Katarinom sam kao klinka igrala “Sims”, i onda smo smislile da se naša virtualna porodica preziva Lorens. Iako sam okružena i porodičnom i prijateljskom ljubavlju, nikada nisam zaboravila ni svoju virtualnu familiju i želim da ona živi na svjetskim muzičkim scenama –  kaže Iva.

Kao muzičke uzore navodi pjevačice Banks, Billie Elish i Lorde, a odrastala je uz sastave kao što su Gorillaz, Depeche Mode i Moloko. Muzičke studije završila je u Berlinu kao stipendista instituta BIMM, koji su pohađali The Kooks, Marina And The Diamond, James Bay, George Ezra… Radila je i kao voditeljka na regionalnom MTV kanalu.

Spot za pjesmu “Never Get Better” vas čeka u nastavku.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA