Nova aplikacija otkriva koliko vremena provodite na telefonu

535

Gugl je osmislio posebnu aplikaciju kojom omogućava korisnicima uvid u vrijeme koje su proveli na telefonu.

Naziv aplikacije je Digital Wellbeing i može da se preuzme putem Google Play Store-a, ali samo oni korisnici koji imaju ili najnovije Pixele-e, ili neki drugi uređaj iz Android One programa s Androidom 9.0 Pie.

Digital Wellbeing osim vremena korišćenja mobilnog telefona detaljno prikazuje i druge podatke, poput, koliko je ukupno vremena bio uključen ekran, koliko ste notifikacija primili, ali i koliko ste puta sami otključali mobilni telefon. Takođe detaljno, čak u minutu može da vam otkrije i koliko ste vremena utrošili na gledanje Netfliksa, Jutjuba, dopisivanje putem Fejsbuka ili Vocapa i drugih aplikacija.

Kako bi vas ohrabrio na umjerenije korišćenje mobilnog telefona Gugl je omogućio postavljanje limita koliko se koja aplikacija može dugo koristiti. Nakon što istekne vrijeme za korišćenje neke aplikacije, istu nije moguće ponovo pokrenuti, o čemu će vas Digital Wellbeing obavijestiti porukom na ekranu.

Gugl je dodao i opciju Wind Down koja omogućava određivanje od kojih aplikacija želite da nastavite da primate notifikacije tokom noći, a od kojih ne. Takođe, Wind Down može automatski u određeno vrijeme da prebaci i ekran u crno-bijeli način rada.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA