Nestao Željko Abut iz Šipova, porodica moli za pomoć

617

Željko Abut (46) iz Šipova nestao je prije osam dana, a posljednji put viđen je u noći između petka i subote, 27. oktobra, u centru Šipova.

Njegova porodica moli za pomoć ili bilo kakav trag koji bi ih odveo do Željka, koji je u posljednje vrijeme imao zdravstvenih problema sa stomakom, zbog čega je išao na terapije u lokalni dom zdravlja.

Željko je na sebi imao farmerke, kožnu jaknu, crni kačket i patike.

Njegova majka Mira Abut kroz suze nam je ispričala da je njen sin nekoliko dana prije nestanka došao s posla sa bolovima u stomaku, zbog čega se javio ljekaru i tri dana je išao na infuzije. Međutim, taj dan pričinjavalo mu se da ga neko uhodi, iako nikada ranije nije imao probleme takve vrste.

– U petak je nakon doručka rekao da ide po rezultate nalaza. Zvala sam ga kasnije da vidim da li je sve u redu, a on mi je rekao da je tu u gradu i da ujutro mora u Jajce na pretrage. Naredni put mi je rekao da ide u policiju prijaviti dvojicu koja ga proganjaju, a kasnije mi je rekao da ih svu trojicu odvodi policija u stanicu – rekla je očajna majka, koja je najprije pomislila je da je Željko bio u sukobu s nekim, ali se kasnije ispostavilo da je sve umislio i da nije ni bio niti prenoćio u policijskoj stanici.

Kako je saznala, on je naveče ušao u policijski auto i rekao da ga neko uhodi, a isto je rekao i medicinskoj sestri i konobaru, međutim nikoga nije bilo.

– Nazvao je potom taksi da ga vozi u Jezero (susjednu opštinu), ali je taksisti usput rekao da ga vrati i da ga vozi u Baraće. Nekoliko puta je zvao tetka telefonom, ali on to nije čuo, pa ga je taksista vratio u Šipovo i ostavio u centru – priča očajna majka.

Dodaje da mu se tu gubi svaki trag te moli da im se jave oni koji imaju bilo kakvu informaciju o nestalom Željku na broj 066/028-282 ili da to prijave policiji.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA