Načelnik Ugljevika osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja

454

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić tereti se za zloupotrebu službenog položaja. Perić je prijavljen Okružnom tužilaštvu u Bijeljini zbog sumnje da je preduzeću “Mont gradnja” nezakonito omogućio da zimi čisti ulice Ugljevika, dodijelivši mu 155 000 KM.

Perića, koji je član SDS-a, sumnjiče da je krajem 2017. godine donio odluku kojom je pomenuto preduzeće izabrano za najpovoljnijeg ponuđača za poslove čišćenja snijega na ulicama grada. Ta odluka donesena je nezakonito, odnosno bez obavještenja javnosti da pregovara sa “Mont gradnjom”.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske rekli su, navodeći inicijale, da Perića terete za zloupotrebu službenog položaja.

Perić tvrdi da je tender odrađen u skladu sa zakonom i da mu nije jasno za šta ga tereti policija.

– Procedura za poslove čišćenje snijega je obavljena blagovremeno i valjano. Tu nema ni trunke krivičnog djela. Krajem juna prošle godine smo raspisali tender, koji je bio otežan zbog raznih žalbi. Sa preduzećem “Mont gradnja” usmeno smo pregovarali, a naravno bilo je i ponuda drugih preduzeća. “Mont gradnja” je dala najpovoljniju ponudu i na osnovu nje smo potpisali ugovor krajem 2017. kada je snijeg već bio na vratima – kazao je Perić.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA