Ministar Gluhaković kupuje automobil sa staklenim krovom

430

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković kupuje dva automobila vrijednosti 100 000 KM, od kojih jedan, uz bogatu opremu, treba da ima i stakleni krov, ali i vufer i pojačalo. Tvrdi da će vozila koristiti Ugostiteljski servis.

Tender za kupovinu dva vozila, procijenjene vrijednosti 84 600 KM bez PDV-a, raspisan je juče.

Putničko vozilo treba da bude dizel, s pogonom 4×4 i metalik crno, proizvedeno ove godine.

Popisana je i minimalna oprema koju vozilo mora da ima, pa je tako neophodno da posjeduje sistem za prepoznavanje objekata u pokretu, sistem za održavanje pažnje vozača, sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova, piše Capital.

Zanimljivo je da se pored prednjih i zadnjih parking senzora, te sistema četiri kamere za parkiranje, zahtijeva i inteligentni sistem za parkiranje.

Još zanimljivije je da se traži da putnički automobil ima audio sistem sa ni manje ni više nego osam zvučnika sa vuferom i digitalnim pojačivačem.

Tu nije kraj, pa se zahtjeva i da vozilo ima električni stakleni panoramski krov, te električno podešavanje sjedišta, s opcijom grijanja.

Tu su i kožna sjedišta, zatamljena zadnja stakla, samozatamnjujući retrovizor, navigacija sa ekranom osjetljivim na dodir…
Za drugo, teretno, vozilo traži se da bude bijele boje, proizvedeno takođe ove godine, ali i da bude skromnije opremljeno od prethodnog vozila. Zahtijeva se, između ostalog, da ima eko način vožnje, klizna vrata s pomičnim staklom, limenu pregradnu stijenu…

Svi oni koji hoće da ponude vozila Ministarstvu trgovine i turizma RS to mogu da urade do 27. novembra.

Otvoreni postupak

Na pitanje za koje namjene kupuje vozila, u Ministarstvu trgovine i turizma RS su rekli da je „u toku otvoreni postupak koji je Ministarstvo raspisalo za nabavku jednog teretnog i jednog putničkog vozila“.

– Vozila su namijenjena za korišćenje u Ugostiteljskom servisu za potrebe republičkih organa Republike Srpske – istakao je Gluhaković za Capital.

Automobili kupovani i 2017.

Ministarstvo trgovine i turizma RS i polovinom prošle godine kupilo je više vozila, ukupne vrijednosti oko 200 000 KM.

I tada su automobili kupovani za Ugostiteljski servis, i to jedno teretno vozilo od 48 326 KM (reno trafik), te jedan putnički automobil vrijedan 46 374 KM (reno talisman).

Prije toga, ministar trgovine i turizma Predrag Gluhaković je kupio i tri automobila za 114 262 KM, tačnije “škodu superb” (57 262 KM) i dvije “škode rapid” (57 000 KM).

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA