Mark Knopfler se vraća novim albumom!

541

Mark Knopfler, gitarista i frontmen nekadašnjeg benda Dire Straits, vraća se nakon trogodišnje pauze novim solo albumom “Down The Road Wherever”.


Album sadrži 14 novih pjesama koje su inspirisane širokim spektrom osoba, kao i danima provedenim u sastavu Dire Straits. Knopfler je producirao izdanje, a u tom procesu je pomogao Guy Fletcher, klavijaturista i jedan od glavnih Markovih saradnika od raspada pomenutog benda1995. godine.

Album je snimljen u British Grove studiju u Londonu, a lista saradnika je zaista impozantna Jim Cox i Guy Fletcher na klavijaturama, Nigel Hitchcock na saksofonu, Tom Walsh na trubi, John McCusker na violini, Mike McGoldrick na flauti, Glenn Worf na basu, Ian Thomas na bubnjevima i Danny Cummings na perkusijama. Sa svim pomenutim muzičarima je sarađivao i ranije, te im je dao potpunu slobodu izražavanja na svojim instrumentima.

Knopfler je posljednji put bio na turneji 2015. godine kada je promovisao izdanje “Tracker”, a nakon toga se nije moglo ništa čuti o njemu, čak ni kada je njegov nekadašnji bend Dire Straits ušao u Rock And Roll Kuću slavnih. Albumom “Down The Road Wherever” Mark Knopfler okončava trogodišnju pauzu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA