LG ima telefon sa 16 objektiva! (FOTO/VIDEO)

401

Korejska kompanija LG podnijela je Kancelariji za patente SAD patent za pametni telefon sa 16 objektiva kamere, odnosno sa “heksadecimalnom kamerom”. Patent je odobren 20. novembra 2018. godine.

Objektivi se postavljaju u određenu krivinu unutar matričnog rasporeda i mogu da prave slike iz više perspektiva. Korisnik može da odabere jedan određeni objektiv za snimanje fotografije, a moguće je odabrati i više sočiva.

Fotke koje više različitih objektiva prave u isto vrijeme, mogu se kombinovati u pokretnu sliku. Tada je moguće odabrati dio fotografije i zamijeniti ga dijelom slike koju je snimio drugi objektiv.

Takođe je moguće kombinovati nekoliko dijelova različitih fotografija zajedno. Tako možete izabrati npr. glavu osobe, nakon čega je možete pomijerati u skoro idealnu, željenu poziciju.

Pored fotoaparata, blic i ogledalo su takođe postavljeni pozadi. Ogledalo sa zadnjom kamerom omogućuje korisniku da se fotografiše u autoportret režimu.

Patent opisuje i mogućnost integrisanja drugog displeja na zadnjoj strani uređaja, ali taj ekran nije prikazan na skicama.

Osim toga, izlazna audio jedinica se nalazi sa zadnje strane, a taj zvučnik zajedno sa prednjim zvučnikom, proizvodi stereo zvuk.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA