Grupa Letu štuke objaviće dugoočekivani studijski album u ponedjeljak 19. novembra za izdavačku kuću Menart.

Riječ je četvrtom albumu, koji će nositi naziv “Topla voda, a pretprodaji će se naći dva dana ranije za sve posjetioce zagrebačke Tvornice kulture, kada će Letu štuke održati koncertnu promociju izdanja.

Album donosi devet novih kompozicija iz pera Dine Šarana, u kojima se, kako i sam autor ističe, “isprepliću društveno angažovane teme s onim ljubavnim, koje nose nova iskustva i nove impresije, što pridonosi i njegovoj raznolikosti u zvučnoj kombinaciji analogije i elektronike”.

S obzirom na to da inspiraciju pronalazi u svom životu, sve što se događa oko njega Šaran pokušava ljudima prezentovati bez banalnosti, za koju smatra da je ionako danas ima previše.

Publika je već imala priliku da se  upozna sa uvodnim singlovima “Bože zdravlja”, “Supermarket”, “Bočice” i najnovijim, satiričnom poskočicom, “Zemlja gori”, koji je relizovan u saradnji s Dubiozom kolektiv, iza čijeg aranžmana stoji Brano Jakubović. Za preostale aranžmane i produkciju albuma bio je zadužen je Bojan Ahac, novo ime u kreativnom timu grupe.

Štuke koncertnu promociju albuma nastavljaju u Ljubljani, Beogradu, a početkom naredne godine planiraju i koncert u Sarajevu.

Ako je suditi po prvim recenzijama, može se zaključiti da je album “Topla voda” dosljedan nasljednik prethodna tri izdanja.

– Ovo je pop-album teške kategorije, koji pokazuje Šarana i sastav kako idu u korak s vremenom i kako se uprkos rastućoj rezignaciji ne predaju – napisao je, između ostalih, muzički novinar Zoran Tučkar.

Kada je u pitanju njihov promotivni koncert u Zagrebu, Štukama će se pridružiti Darko Rundek i Igor Pavlica na trubi, a publiku očekuju i izvedbe nekih pjesama u akustičnoj formi, što će biti poseban poklon za posjetioce ovog nastupa.

Savo Drakulić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA