Kultna serija “Breaking Bad” bi mogla dobiti filmsku verziju, ako je suditi po najavama američkih medija.

Prema pisanju Albuquerque Journala, priča se o filmu čija će produkcija biti u Novom Meksiku, pod radnim nazivom “Greenbrier”, a izvori ovog medija su potvrdili da je projekat povezan sa legendarnom AMC serijom.

Kako Joural izvještava, “izvor blizak projektu je rekao da se radi o bjekstvu kidnapovanog čovjeka i njegovoj potrazi za slobodom”.

Ipak, prije nego što se fanovi počnu radovati, treba znati i to da iz New Mexico Film Office nisu potvrdili, ali ni porekli ono što se navodi u izvještaju. Međutim, ono što Film Office jeste potvrdio je to da je Sony uključen, odnosno, ista ona kompanija koja je radila proudkciju serije i koja je nedavno potpisala trogodišnji ugovor sa “Breaking Bad” kreatorom Vinceom Gilliganom.

The Hollywood Reporter je otišao korak dalje sa svojim izvorima, koji potvrđuju da će Gilligan napisati scenario, biti izvršni producent i eventualno režirati ono što bi trebao biti dvočasovni film. Ovog trenutka nije jasno da li će biti pušten u bioskopima ili je pravljen samo za TV.

Ono što daje ozbiljnost ovim navodima je i to što je AMC ranije najavio da je počeo da radi na snimanju igranih filmova, jer mreža planira da izađe ne samo jedan, već tri filma na osnovu serije “The Walking Dead”. Dakle, i ovaj film bi se uklapao u taj model.

Štaviše, glumac Aaron Paul, koji je igrao preživjelog dilera droge Jesseja Pinkmana u “Breaking Bad”, bio je nevjerovatno raspoložen za povratak ovom liku, što je ponovio i sam Gilligan. Drugim riječima, ova “potraga za slobodom” lako bi se mogla pripisati ovom karakteru.

Savo Drakulić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA