Kosovska policija privela dvoje Srba u Podujevu!

371

Milenu Perović Milojković (35) , iz podujevskog sela Medragovca, majku šestoro maloljetne djece i Miloša Ivkovića (40) iz Medveđe, uhapsili su danas popodne pripadnici tzv. kosovske policije u podujevskom selu Medregovac.

Naime, Milena koja je pošla da obiđe roditelje Milicu i Radisava, jedine srpske žitelje u ovom podujevskom selu na samoj adminnistrativnoj liniji, policija je uhapsila na samom kućnom pragu zbog navodnog ilegalnog prelaska administrativne linije.

– Moja sestra je krenula sa komšijom iz Medveđe da obiđe roditelje odnosno da ih pripremi za dolazak u Medveđu jer se ne usuđujemo da ih ostavimo same u selu. Međutim, ispred same kuće patrola kosovske policije ih je privela i dovela u stanicu policije u Lužanu gdje se i dalje nalaze – svjedoči za Goran Perović, brat privedene žene.

Milena sa bratom Goranom

Dodao je da tzv. kosovska policija ulazak u dvorište njihove porodične kuće, iz pravca Medveđe, tretira ilegalnim, jer u tom selu ne postoji zvaničan administrativan prelaz, kao i da su zbog toga malobrojni Srbi iz ovog sela koji obilaze svoje domove ali i seosko groblje na meti hapšenja.

I dok ističe zabrinutost za bezbjednost svoje sestre, inače majke šestoro maloljetne djece, Goran Perović podsjeća na akciju hapšenja troje Srba i četvoro Rusa koji su prije par mjeseci sa svadbenog veselja iz Medveđe krenuli u Medregovac u posjetu porodici Perović, ali su ih kosovski specijalci uhapsili i priveli u pritvor u stanicu policije u Prištini. Pustili su ih tek kada su platili po 250 evra po osobi koliko se tretira ovaj navodni prekršaj.

– Ovo je stvarno strašno šta nam se dešava, jer ne smijemo da odemo ni sopstvenoj kući. Stari roditelji su uplašeni i ukoliko im se nešto dogodi za to će biti odgovorni isključivo pripandici kosovske policije – dodaje Goran Perović zabrinut za sestrinu bezbjednost.

Inače, stari bračni par Perovića trenutno su jedini Srbi u podujevskoj opštini gdje je do 1999. godine živjelo oko 1 500 Srba

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA