Komšić u službenoj posjeti Zagrebu, a niko ne zna ko ga je pozvao

507

Novoizabrani član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić danas je u službenoj posjeti Zagrebu, potvrdio je generalni sekretar Demokratske fronte (DF) Zlatko Miletić.

Predsjednik DF-a Željko Komšić danas nije prisustvovao konferenciji za medije koju su organizovali predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nermin Nikšić i predsjednik Naše stranke Predrag Kojović.

Umjesto njega na konferenciju je došao generalni sekretar DF-a Zlatko Miletić koji je medije informisao da Komšić nije mogao doći na konferenciju jer se nalazi u posjeti Zagrebu.

O detaljima posjete nije želio govoriti, ali je na pitanje novinara da li je riječ o službenoj posjeti odgovorio je potvrdno.

– Može se reći da je posjeta službena – kazao je Miletić ističući kako će detalji posjete biti poznati u narednim danima.

Komšić se jutros oglasio saopštenjem za javnost u kojem je pozvao predsjednicu Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović i premijera Hrvatske Andreja Plenkovića da nakon formiranja novog saziva Predsjedništva BiH dođu u zvaničnu posjetu BiH.

– S obzirom na to da predsjednica i premijer Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i Andrej Plenković konstantno izražavaju zabrinutost zbog stanja u BiH i da pred međunarodnim govornicama tematizuju društvene i političke prilike u našoj državi, pozivam ih da odmah nakon formiranja novog saziva Predsjedništva BiH dođu u zvaničnu posjetu Sarajevu, odnosno Predsjedništvu BiH – rekao je Komšić.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA