Ko je glasao za Čubrilovićevu smjenu, a ko je bio protiv?

1996

Za smjenu zamjenika predsjednika Demokratskog narodnog saveza, Nedjeljka Čubrilovića, na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva ove partije, glasali su tzv. “mangupi” i pridošlice u DNS-u.

Portal banjaluka.net piše da je predsjednik DNS-a Marko Pavić sjednicu Predsjedništva stranke otvorio prijedlogom Čubrilovićeve smjene zbog, kako je rekao, njegove umiješanosti u posljednje smjene kadrova DNS-a. Za Čubrilovićevu smjenu glasale su pridlošlice u DNS-u: Milan Radović, Ognjen Tadić, Dane Malešević, Đorđe Popović, Darko Banjac, Dragomir Jovičić, Siniša Nikić, Marko Aćić i Nenad Nešić.

Protiv Čubrilovićeve smjene glasali su Spomenka Stevanović, Damir Ćopić, Zoran Obrenović i Spomenko Stojanović, dok je Slađana Ilić bila suzdržana.

Odmah potom, kao drugu tačku dnevnog reda sjednice, Nešić je predložio da Darko Banjac bude kandidat DNS-a za predsjednika Narodne skupštine RS. Pavić je smatrao da na ovu funkciju treba da dođe poslanik iz izborne jedince 1 u kojoj su ostvarili najbolji rezultat, što znači da su njegovi kandidati Duško Ivić ili Mirko Sovilj.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

1 KOMENTAR

  1. Kompletan Banjalucki Dns je uz Nedeljka…Nedeljko se od samog pocetka davao za prosparitet DNS-a…i ja sa njim…zajedno sa svojom porodicom sirom…i prijateljima smo podrzavali Nedeljka…i DNS.. .Nije u redu to sto mu se desava….Cijela Armija je uz Nedeljka….

Comments are closed.