Kinez optužen zbog premlaćivanja dječaka

513
kinez

Osnovni sud u Doboju potvrdio je optužnicu protiv državljanina Kine Lina Yinsonga (38) kojom se tereti za premlaćivanje 12-godišnjeg I.  P. iz Doboja.

Ovom vlasniku kineske prodavnice na teret je stavljeno krivično djelo tjelesna povreda za koje je zaprijećena kazna do godinu dana zatvora.

– Optuženi se tereti da je dana 10. septembra 2018. godine oko 18.30 časova ispred trgovačke radnje u ulici Kralja Aleksandra u Doboju, upotrebom sile i snage tjelesno povrijedio maloljetno lice uzrasta 12 godina. Tom prilikom dječak je zadobio laku povredu u vidu nagnječine desnog sljepoočnog predjela glave i desnog lakta, te oguljotine kože lica, vrata i oba lakta – saopštilo je Okružno javno tužilaštvo u Doboju.

Vezane vijesti: 

Dječaka tresnuo o pod i glavom mu udarao od ogradu

Uz optužnicu tužilaštvo je sudu predložilo da se Yinsongu produži mjere zabrane napuštanja boravišta, privremeno oduzimanje putne isprave-pasoša i zabrana putovanja, budući da se radi o stranom državljaninu koji bi odlaskom u inostranstvo mogao izbjeći krivično gonjenje.

Podsjetimo, dječak se sa drugarima vraćao iz škole kada ih je Yinsong bez ikakvog povoda napao.

Motiv napada je navodno bilo to što se školarci često zezaju na račun njega i njegove prodavnice, a I. P. je u svemu bio kolateralna šteta.

Prilikom napada Yinsong je dječaka tresnuo o pod, da bi ga zatim podigao i glavom mu udarao o metalnu ogradu.

U napadu je učestvovala i njegova supruga Chen Xumei koja je drugog dječaka udarila metlom, ali protiv nje nije podignuta optužnica.

O. Matavulj

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA