Kikinda dobila statuu sove, građani vide nešto drugo (FOTO)

630

Čelnici Kikinde pohvalili su se sugrađanima novom statuom – sovom. Ali, ono na šta očigledno nisu računali, to je da su građani u statui vidjeli nešto sasvim drugo, nikako simbol ove ptice.

Gradski oci su se sovom autora Jovana Blata pohvalili na svom zvaničnom Facebook nalogu objavivši nekoliko njenih fotografija uz komentar:

– Da li ste primijetili da polako stižu naše drage gošće, sove? Nije ni čudo, jer stigao je i Sovembar!

Sova jeste izazvala veliku pažnju na društvenim mrežama jer se mnogo dijeli, baš kao što je red kada novo umjetničko djelo ugleda svjetlost dana, samo što su komentari fotografija otišli u potpuno drugom smjeru.

Možda bi bili zanimljiviji slavnom začetniku psihoanalize Sigmundu Frojdu, da je slučajno živ, jer u ovoj sovi većina ljudi vidi – penis.

Ima ih i koji čestitaju gradskim ocima, uz komentar da je ”sve ljepša Kikinda”, dok nekima nije jasno zašto je statua nazvana sovom “kad ova skulptura tek blago podsjeća na nju”.

– Meni baš nije jasna. Ko uopšte odlučuje o tome šta će simbolizovati jedan grad? – jedan je od pristojnih komentara na novu skulpturu, ostali nisu za prenošenje.

Да ли сте приметили да полако стижу наше драге гошће, сове? Није ни чудо, јер стигао је и Совембар! 😊🦉🍂Аутор статуе:…

Posted by Град Кикинда on Četvrtak, 1. Novembar 2018.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA