Jeličić se branio ćutnjom, predložen mu pritvor

822
Goran Jeličić, privođenje

Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora Goranu Jeličiću, osumnjičenom za teško ubistvo Irene Predojević u avgustu 2005. godine.

– Pritvor je predložen zbog bojazni da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog vanrednih okolnosti koje ukazuju da bi puštanje na slobodu rezultiralo prijetnjom narušavanja javnog reda – rekao je glavni tužilac OJT Prijedor Mladen Mitrović.

Jeličićev branilac Željko Gnjatović nije želio da govori o detaljima odbrane, navodeći da će više informacija biti poznato nakon ročišta za pritvor koje će sutra biti održano.

Vezane vijesti: 

Istraga duga 13 godina: Od kobne noći do otkrivanja počinioca!

Nezvanično saznajemo da Jeličić tokom saslušanja u OJT Prijedor uopšte nije iznosio svoju odbranu, te da se branio ćutanjem.

Jeličić, inače policijski službenik PS Kozarska Dubica, uhapšen je u srijedu zbog sumnje da je prije 13 godina ubio Irenu Predojeviću, nakon čega je njeno tijelo zapalio kako bi prikrio zločin. Na teret mu se stavlja teško ubistvo na naročito svirep i podmukao način, te nelegalno posjedovanje oružja budući da je u pretresu njegove imovine pronađeno i zaplijenjeno oružje, ručni bacač raketa, razna minsko-eksplozivna sredstva velike razorne moći, oko 1.000 metaka i druga vojna oprema.

Zločin se dogodio u noći između 6. i 7. avgusta 2005. godine. Irena je tu noć s prijateljicama bila i kafiću ”Arkada” i oko ponoći su krenule kući. Rastale su se na raskrsnici kod benzinske pumpe “Došlić”, gde joj se izgubio trag. Porodica je prijavila nestanak i krenula u potragu. Sutradan 8. avgusta na divljoj deponiji u selu Božići pronađen je njen ugljenisani leš.

O. Matavulj

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA