Istorijska saradnja između SBE i DC Comics: Najavljen susret Zagora i Flasha!

556
Foto: SBE

Izdavačke kuće Sergio Bonelli Editore (SBE) iz Italije i DC Comics iz SAD-a, uz pomoć RW Edizioni, još jedne italijanske kuće, najavljuju potpuno neočekivano novo partnerstvo, koje podrazumijeva zajedničko objavljivanje serije stripova, sa pričama koje će ukrstiti likove iz Bonellijevog svijeta i DC superherojskog univerzuma.

Kompanije će se ujediniti kako bi fanovima donijeli epske, prve susrete italijanskih i američkih ikona pop kulture u 2019. i 2020. godini.

Prvi ovakav projekat, predviđen za narednu godinu, uključivaće susret dva poznata heroja – Zagora i Flasha.

Ipak, to je za sada sve što znamo, jer kompanije još uvijek kriju detalje o tome kako će se oni sastati, kao i koji su to ostali likovi koji će se sastati u unakrsnim projektima koji će uslijediti.

Foto: SBE

– Svi u Sergio Bonelli Editore su oduševljeni što su dio događaja ovakve veličine. Naša kreativna imaginacija je podivljala od trenutka kada je sve ovo počelo sa našim prijateljima iz DC i RW – rekao je Michele Masiero, jedan od SBE urednika.

Takođe je dodao da se raduju trenutku kada će objaviti likove koji su uključeni u druge projekte, kao umjetničke “timove iz snova”, kako ih je nazvao.

Pasquale Saviano, direktor kuće RW Edizion je kazao da su ponosni što mogu pomoći da ovaj istorijski projekat bude realizovan i što su dio njega.

– Radujemo se radu sa SBE i DC-om, kako bismo italijanskim čitaocima predstavili najuzbudljivije priče koje nikada nisu očekivali – navodi on.

Savo Drakulić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA