I zvanično: Kašogi je raskomadan!

426

Saudijski državni tužilac zatražio je smrtnu kaznu za petoro ljudi optuženih za učestvovanje u ubistvu novinara Džamala Kašogija.

Zvanično je potvrđeno i da je Kašogi raskomadan i da je njegovo tijelo iz saudijskog konzulata u Istanbulu izneseno u koferima.

U vezi sa ubistvom uhapšeno je 18 ljudi, a protiv njih 11 podignuta je optužnica. Za petoro se traži smrtna kazna, objavljeno je iz saudijskog tužilaštva, ali imena nisu saopštena.

Ubistvo novinara smislio je i organizovao bivši zamjenik šefa saudijske obavještajne službe.

Zvaničnici iz više zemalja smatraju da Kašogi nije mogao biti ubijen bez znanja saudijskog princa Mohamada Bin Salmana. No, Saudijci negiraju njegovu bilo kakvu povezanost sa ubistvom.

Džamal, koji je bio u egzilu u SAD-u od 2017. godine, ubijen je 2. oktobra u konzulatu svoje zemlje u Istanbulu. Prema turskom tužilaštvu, on je zadavljen i zatim raskomadan.

Ankara navodi da je tu operaciju provelo 15 osoba koje je poslala Saudijska Arabija te da su napustili Tursku isti dan kada su počinili zločin. Otputovali su kući sa dva privatna aviona i jednim redovnim letom.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA