Holanđanin zbog žena hoće da promjeni godište

367

Holanđanin Emil Ratelband (69), tražio je na sudu da zvanično bude 20 godina mlađi, jer mu to daje veće mogućnosti, između ostalih na aplikacijama za tražnje partnera na kojima je sada navodno diskriminisan.

Ratelband je sudu u Arnemu rekao da se ne osjeća “ugodno” sa svojim datumom rođenja i svoju želju da ga promjeni je uporedio s ljudima koji se identifikuju kao transrodni.

On je rekao da njegova zakonska starost ne odražava njegovo emotivno stanje pošto ne može da nađe ni posao ni ljubav, pa je tražio da mu se datum rođenja prepravi s 11. marta 1949. na 11. mart 1969.

– Sa 69 godina sam ograničen. Da imam 49, mogao bih da kupim novu kuću, vozim drugačiji auto. Mogao bih više da radim. Kada sam na Tinderu i kažem da imam 69 godine, ne dobijam odgovor. Kada bih imao 49 godina, s licem kakvo imam, bio bih u luksuznom položaju – rekao je on.

Ratelband, koji je motivacioni govornik, tvrdi i da su mu doktori rekli da ima tijelo 45 godina starog muškarca.

Sudija je priznao da je promjena roda bila novost u zakonu i da se nekad smatrala nemogućom, ali je pitao Ratelbanda kako bi se njegovi roditelji osjećali ako bi bilo izbrisano njegovih 20 godina.

– O kome su se roditelji starali? Ko je tada bio taj mali dečak – pitao je sudija.

Ratelband, inače trener za neurolingvističko programiranje, rekao je da su njegov roditelji umrli.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA