GO DNS Zvornik: Poništiti smjenu Čubrilovića!

586
Nedeljko Čubrilović

Gradski odbor Demokratskog narodnog saveza (DNS) Zvornik zaključio je da je odluka Predsjedništva DNS-a u Banjaluci, o smjeni Nedeljka Čubrilovića sa mjesta zamjenika predsjednika DNS-a, pogrešna i štetna po interese stranke i da bi Glavni odbor stranke trebalo da je poništi na prvoj narednoj sjednici.

Predsjednik Gradskog odbora DNS-a Zvornik Spomenka Stevanović rekla je novinarima nakon sjednice da zvornički DNS izražava stav da na prvoj sjednici Glavni odbor DNS-a donese odluku o raspisivanju unutarstranačkih izbora koji će rezultirati održavanjem vanredne Skupštine DNS-a.

– Na ovoj skupštini treba izabrati novo rukovodstvo DNS-a s ciljem stabilizacije stranke i njeno vraćanje izvornim principima na kojim je godinama građena – rekla je Stevanovićeva.

Ona je izrazila očekivanja da će Glavni odbor DNS-a stati uz Čubrilovića.

– Čubrilović je prosto bio posljedica nekih stvari koje se dešavaju dvije godine u stranci, a to su tajkunizacija i priliv ogromnog broja malih ljudi na velika vrata – naglasila je Stevanovićeva.

Ona je ponovila da smjena Čubrilovića sa mjesta zamjenika predsjednika DNS-a nije konačna sve dok ne bude verifikovana na Glavnom odboru DNS-a.

– Ubijeđana sam da neće biti verifikovana na Glavnom odboru jer ako bude verifikovana članstvo će se opredijeliti za dalju tajkunizaciju stranke, a ukoliko ne bude verifikovana, sigurna sam da neće, DNS će se opredijeliti da se vrati onim principima na kojima je godinama građen” – pojasnila je Stevanovićeva.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA