Dodik Srbima u Americi: Glasajte za Trampove republikance!

501

Predsjednik Republike Srpske i novoizabrani srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, pozvao je Srbe u Americi da na izborima za Kongres i Senat, koji će biti održani 6. novembra, glasaju za kandidate Republikanske partije Donalda Trampa.

– Amerika, kako je nedavno rekao američki predsjednik Donald Tramp pred Generalnom skupštinom UN, odbacuje ideologiju globalizma i podržava doktrine patriotizma u cijelom svijetu, čije vrijednosti i mi dijelimo – izjavio je Dodik.

On je naglasio da je srpska dijaspora jedinstvena i zagledana u maticu i nema sumnje da će i sada, kao i na predsjedničkim izborima podržati predsjednika Trampa.

Podsjećanja radi, američko Ministarstvo finansija je prošle godine ažuriralo listu sankcija, a tada je ažuriran je i status predsjednika RS-a Milorada Dodika. Američka administracija je tada uvela sankcije Iranu, nekim nevladinim organizacijama, organizacijama koje su povezane sa terorizmom, a tome su dodali i podatak da su sankcije za predsjednika RS ažurirane, čime je potvrđena akcija od 17. januara prošle godine o stavljanju Dodika na “crnu listu”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA