DNS smijenio Čubrilovića!

1042

Predsjedništvo Demokratskog narodnog saveza na današnoj sjednici je smijenilo zamjenika predsjednika stranke Nedeljka Čubrilovića.

Čubrilović je nakon smjene napustio sastanak, zajedno sa prvim čovjekom banjalučkog Regionalnog odbora DNS-a Damirom Ćopićem. Zahtjev za Čubrilovićevo razrješenje podnio je predsjednik stranke Marko Pavić.

– Predsjedništvo je većinom glasova usvojilo Pavićev zahtjev i prije kraja sjednice sam napustio sastanak s obzirom na to da više nisam član Predsjedništva. Pavić se nije slagao sa nekim mojim stavovima, te me je optužio da sam učestvovao u navodnoj smjeni kadrova DNS-a – rekao je Čubrilović novinarima.

Pavić je sa zajedanja otišao ne želeći da daje izjave. Isto su učinili i stranački prvaci Milan Radović, Dane Malešević, Nenad Nešić, Ognjen Tadić…

Čubrilović je važio za čovjeka bliskog Miloradu Dodiku. DNS se nije složio da on bude predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, jer to nije bio prijedlog DNS-a nego samog Dodika.

Tokom jučerašnjih razgovora delegacija DNS-a i SNSD, Dodik je predsjedniku DNS-a Paviću rekao da ne računa na trojicu poslanika te stranke koje je nazvao “mangupima”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA