DNS Prijedor predložio Duška Ivića za predsjednika NS RS

2425

Regionalni odbor DNS-a Prijedor je, na današnjoj sjednici, jednoglasno predložio Duška Ivića, kao kandidata ove stranke, za predsjednika Narodne skupštine Srpske, stoji u saopštenju stranke dostavljenog medijima.

Odluka je, kako kažu, donesena u skladu sa koalicionim dogovorom sa sastanka sa SNSD-om.

U saopštenju se naglašava da je na sjednici izraženo zadovoljstvo postignutim rezultatima na Opštim izborima 2018 i osvojena tri poslanička mandata iz ove izborne jedinice, te žaljenje što nije osvojen direktan mandat za Predstavnički dom PS BiH, jer, kako kažu, prema analizama, izborne jedinice 2 i 3 za Narodnu skupštinu Srpske nisu pratile trend glasanja.

Danas se oglasila i Organizacija mladih Demokratskog narodnog saveza koja je, kao i svi drugi organi stranke, jednoglasno podržala Programsku platformu koja im je bila vodilja u proteklim parlamentarnim izborima.

– Ostvareni izborni rezultat nedvosmislena je potvrda da je Programska platforma DNS-a postavljena na objektivnim osnovama i da su birači prepoznali poruke kojima se DNS profiliše u stranku koja u centru svog političkog djelovanja ima čovjeka – poručuju iz ove organizacije.

Dodaju i da je Organizacija mladih DNS-a svjesna toga da je postignuti rezultat, prije svega, baziran na viziji predsjednika Pavića i upravo imajući u vidu njegov lični doprinosa najboljem izbornom rezultatu ikada, dajemo mu bezrezervnu podršku.

– U vezi sa trenutnim dešavanjima u i oko naše stranke, mi mladi članovi DNS-a očekujemo da će predsjednik Pavić svojom mudrušću spriječiti svaki pokušaj da DNS krene nekim putem koji bi bio suprotan jednoglasno usvojenoj Programskoj platformi – naglasili su u saopštenju dostavljenom medijima.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA