DNS: Održana prva sjednica povjereništva za Banjaluku

518

Danas je održana prva sjednica Povjerništva DNS-a za Banjaluku, koje je formirano po ovlašćenju Predsjedništva ove stranke.

Konstitutivnoj sjednici prisustvovao je i predsjednik stranke Marko Pavić koji je izrazio punu podršku radu Povjereništvu, formiranom nakon odluke Predsjedništva DNS-a da raspusti banjalučki Gradski odbor.

– U radu Povjereništva učestvuju brojni članovi, oni stariji koji su i 2000. godine formirali DNS, do mlađih kadrova. Vjerujemo da će oni uspjeti ponovo izgraditi stabilan Gradski odbor DNS-a Banjaluka – rekao je Pavić na sastanku.

Povjereništvo za Banjaluku ima zadatak da uspostavi sve organe banjalučkog Gradskog odbora, u skladu sa Statutom i ostalim programskim dokumentima DNS-a, saopšteno je iz ove stranke.

Podsjećamo, banjalučki odbor ove stranke je raspušten na sjenici Predsjedništva kada su, na Pavićevu inicijativu, iz stranke isključeni poslanici u Narodnoj skupštini RS Nedeljko Čubrilović, Spomenka Stevanović, Milan Dakić i Spomenko Stojanović. Sukob između lidera stranke i pomenute četvorke je eskalirao nakon što je skupštinska većina na konstitutivnoj sjednici NSRS izabrala Čubrilovića za prvog čovjeka republičkog parlamenta dok je Pavićev kandidat, Duško Ivić, zabilježio osam glasova “za”, i to samo dijela svojih kolega iz DNS-a.

U međuvremenu, iz stranačkih odbora širom Srpske stižu saopštenja u kojima jedni podržavaju Pavića a drugi Čubrilovića.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA