Darko Momić: Postizborni driblinzi

2004
Darko Momić
Darko Momić je novinar i kolumnista. Počeo u Glasu Srpske, pisao za Tanjug, magazine Pravda, Faktor i Nedeljnik, najduže radio u Pressu RS, odnedavno ponovo u Glasu Srpske.

Poštovani čitaoci, uključujemo se u postizbornu utakmicu u kojoj se vodi grčevita borba u redovima ekipe koja je odnijela pobjedu u izbornoj utakmici odigranoj 7. oktobra.

Pokušaćemo da vam dočaramo dešavanja na terenu, ali i u svlačionicama najvažnijih ekipa u kojima se igraju ozbiljni dueli na “male goliće”. (Oprostite na pleonazmu, al’ tako se kaže).

Kapiten najjače ekipe iz mješovitog pobjedničkog sastava i selektor srpske reprezentacije Milorad Dodik nakon što je izrešetao protivničku mrežu i poslije dugo vremena konačno ušao u saveznu ligu vješto dribla saigrače iz DNS-a. Što bi se reklo, pomjera im dupe, a njihov kapiten bespomoćno stoji pored korner zastavice i gleda kako Dodik izbacuje iz igre jednog po jednog njegovog igrača.

Nakon što je bez prevelike muke iz igre izbacio direktoricu kotorvaroške šumarije, a odmah potom i direktora poslovne zone “Incel”, Dodik se munjevito usmjerio ka RiTE Ugljevik sa namjerom da predribla direktora. Međutim, on je postavio živi zid i napravio pravi bunker pred golom, a za takvu taktičku postavku dobio je blagoslov i odobrenje kapitena svoje ekipe.

Zbirku kolumni Darka Momića Čkalje “Elem” možete pronaći u knjižarama “Kultura” i poslovnicama Pošte Srpske.

Iako to još nije otvoreno priznao, Dodikov osnovni cilj je da iz igre izbaci najveće predizborno pojačanje DNS-a, odnosno centarfora koga su, kako se ispostavlja, sa lažnim oduševljenjem dočekali u ekipi. Iz SNSD-a uporno tvrde da je DNS-ov centarfor, koga publika zna kao bankara, na pripremama prije utakmice, ali i tokom susreta mangupski dodavao loptu protivničkoj ekipi zbog čega od kapitena DNS-a traže da ga isključi iz ekipe. Centarfor se do sada uspješno odupirao napadima, ali kako se postizborna utakmica zahuktava, tako je i njegov status u ekipi, banci i Staroj Adi sve neizvjesniji.

S druge strane, u timu socijalista opušteno posmatraju trvenja u reprezentaciji i nadaju se da Dodik neće tražiti da iz ekipe “Šume Srpske” odstrane nekolicinu svojih igrača koji su “zanemarili taktiku i igrali za raju”.

U Ujedinjenoj Srpskoj koja ima ulogu ekonoma u reprezentaciji koji je zadužen da prije utakmice obilježava teren i pere dresove, a na utakmici po potrebi ulijeće najoštrije klizeće startove protivnicima, uzdignuta čela čekaju dalje instrukcije selektora, a uzdaju se da bi mogla da im pripadne bar jedna ministarska fotelja, pa taman i da Natalija Trivić zamijeni Predraga Gluhakovića.

Poštovani čitaoci, to bi bilo sve za sada, jer je postizborna utakmica tek počela, ali sa sigurnošću se može reći da nas očekuje utakmica u kojoj je rezultat unaprijed poznat, a sudeći prema izbornom rezultatu i raspoloženju u poraženoj ekipi, isto tako se sa sigurnošću može reći da je pred nama buran prelazni rok. Do sljedećeg javljanja, srdačan pozdrav.

Darko Momić

Stavovi izneseni u kolumnama objavljenim na portalu SrpskaCafe.com pripadaju autorima i ne odražavaju nužno stav redakcije.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA