Branka Milić: Neka se stidi Crna Gora, ja iz nje ne idem!

472

Branka Milić, optužena za pokušaj terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016. godine, poslala je iz Ambasade Srbije, gdje se nalazi, pismo medijima u kojem je navela da nema namjeru da ilegalno napusti Crnu Goru.

– U toku mog boravka u Ambasadi, moji branioci su me obavijestili da je sudija Suzana Mugoša odredila pritvor, kao najtežu mjeru procesne prinude. Ja nemam nikakav interes da do kraja postupka u Višem sudu napuštam Crnu Goru, a što sam mogla mnogo puta u posljednjih godinu dana – navela je Milić u pismu, prenosi CDM.me.

Kako je rekla, van svake sumnje je da se Specijalno državno tužilaštvo i sudsko vijeće u ovom slučaju vode samo jednim konceptom, kako poniziti i uništiiti jedno ljudsko biće, kako ono ne bi pružalo otpor “lažnoj optužnici” na kojoj se zasniva sudski postupak.

– Pritvor, kao najteža mjera procesne prinude, je najmoćnija alatka, oruđe i oružje sudije Suzane Mugoše, sudskog vijeća kojim predsjedava u SDT-a Milivoj Katnić. Neka se stidi Crna Gora sa ovakvim sudijama i tužiocima. Mada im ne odgovara. Ja iz Crne Gore ne idem – napisala je Milić, prenosi Tanjug.

Ona je rekla da se sklonila u ambasadu Srbije nakon izricanja presude jer je od početka sudsko vijeće napada i da je morala da traži zaštitu od “dvogodišnjeg progona, diskriminacije i napadanja”.

U pismu je navela da je doktor Miodrag Šoć prilikom vještačenja slikao njene intimne dijelove tijela i istakla da je vještačenje nezakonito.

Crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je ambasadora Srbije Zorana Bingulca na konsultacije i zatražilo zvaničan stav Srbije povodom zadržavanja optužene Milić u Ambasadi te zemlje u Podgorici, iako joj je odlukom nadležnog suda određen pritvor.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA