Bilčar optužen za ubistvo Milovanovića

654
Privođenje

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka podiglo je optužnicu protiv Gorana Bilčara (27) iz Laktaša zbog ubistva Bojana Milovanovića (29) iz Kozarske Dubice, kojeg je ubo šrafcigerom u glavu tokom tuče kod parka “Kupusište” u Banjaluci.

Optužnicom su obuhvaćeni još i Bilčarev prijatelj Marko Mihajlović (27) iz Banjaluke, te Milovanovićevi drugovi Đorđe Borovčanin (25) i Đorđe Đenadija (22) iz Kozarske Dubice koji se terete za učestvovanje u tuči.

Krvavi obračun odigrao se 18. oktobra oko 3.15 časova u ulici Nikole Pašića u Banjaluci i svemu je prethodio bezazleni verbalni sukob u pekari “Marčelo”.

Milovanović je sa društvom bio u noćnom provodu u Banjaluci, gde su proslavljali završetak fakulteta jednog od prijatelja. Bilčar i društvo takođe su bili u provodu i, sudeći po iskazima svjedoka, u gradu nisu imali nikakav sukob. Slučajno su se sreli tek kada su došli u pekaru da jedu. Tu je došlo do bezazlenog sukoba koji se brzo smirio.

Međutim, nakon što su Dubičani sjeli u automobil “fijat” i krenuli kući navodno su, zbog nepoznavanja grada, promašili ulicu u koju su trebali da skrenu. Zbog toga su se vratili prema pekari, pa opet nazad. Vidjevši to druga grupa je posumnjala da im suparnici nešto spremaju. Bilčar i Mihajlović BMW-om su krenuli za njima i presreli ih na raskrsnici kod kupusišta. Tu je došlo do svađe koja je brzo prerasla u tuču u kojoj je Bilčar šrafcigerom usmrtio Milovanovića.

O. M.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA