Biciklom po svijetu: Snežana Radojičić stigla i u Brčko

362

Promocija knjige “Sjeverna Koreja” Snežane Radojičić, održana je i u Brčkom. Snežana je prosvjetni radnik koji već sedam godina živi, odnosno putuje na biciklu, i svoja iskustva prenosi na papir. U svojoj četvrtoj knjizi, ispričala je kako zaista izgleda zemlja Kim Džong Una.

– Jedna od scena koju ja ovde prepričavam i o kojoj pišem je kada smo recimo u jednu školu otišli i sad kao oni rade za kompijuterima. Zabranjeno je da se vidi šta rade. Ja virnem, jer sam ustvari prosvjetni radnik, vidim, crni ekrani. I pomislim to je sve selo, scenografija samo. Mežutim sretnemo drugu grupu kasnije, kaže da, bilo je radili su u exelu. Kako su radili u exelu, pa bilo isključenje. Oni imaju restrikcije struje. E sad, Sjeverna Koreja ne priznaje da nema struje i oni otvoreno vas lažu, da oni mogu da proizvedu struje iako to nije tačno. Jer vi vidite Pion Jung u mraku i onda postaju žrtva sopstvene propaganda jer ja kao stranac mogu zaključiti da je tako nešto laž – priča nam Snežana.

Postoje i stvari koje se nama predstavljaju kao negativne od strane zapadnih medija, ali se Radojičićeva trudila samo da opiše svoja iskustva, bez da donosi zaključke. Organizatori tribine u Brčkom, kažu da uvijek rado ugoste ženu, čija im iskustva mnogo znače obzirom da i sami vole biciklizam, putovanja i avanturu.

– Izuzetno nam je bitno, da pored naših biciklističkih aktivnosti koje organizujemo u Brčkom i u regiji, organizujemo i propratne aktivnosti kao što je večerašnja punička tribina, putnice Snežane, koja putuje već godnina, ako se ne varam. I ona će večeras pričati svoja iskustva koja su itekako značajna za sve one koji putuju ali i za one koji putuju možda na neki drugi način, osim bicikla, jer ta iskustva koja ona donosi su dragocjena kroz sve vidove putovanja – rekao nam je Željko Novaković, predsjednik BK “Sveti Nikolaj” Brčko.

Radojičićeva nakon druženja u Brčkom nastavlja svoj put promocije i priča o nomadskom životu. Kaže da joj je sljedeća destinacija Južna Amerika, koju takođe, poput Azije, planira obići na svom biciklu. Više o putovanju i životu Snežane Radojičić, možete saznati i na sajtu www.snezanaradojicic.com

Željko Lazarević

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA