Sud u Dalasu donio je odluku da Tojota jednom bračnom paru mora da isplati astronomsko obeštećenje zbog posledica saobraćajne nezgode u kojoj su povrijeđena njihova djeca.

Bračni par iz Teksasa tužio je vlasnika premijum marke Leksus, kompaniju Tojota, nakon što su u udesu iz 2002. njihova djeca na zadnjim sjedištima pretrpjela povrede zbog, kako tvrde, naslona prednjih sedišta koji su popustili prilikom nezgode, piše “AutoNews”.

Prema odluci suda u Dalasu, japanska kompanija moraće da plati oštećenima čak 208 miliona dolara.

Udes se dogodio u septembru 2016. kada je na njihov Leksus ES 300, koji je stajao u saobraćajnoj gužvi, otpozadi naletio SUV Honda Pilot.

Od siline udara nasloni prednjih sedišta djelimično su popustili i prevrnuli se unazad prema njihovoj djeci, koja su bila vezana u dječjim sjedištima. Kako se navodi u tužbi, trogodišnji dječak i petogodišnja djevojčica su pretrpjeli “ozbiljne traume glave i druge povrede”.

“AutoNews” je povodom presude kontaktirao predstavnike Tojote u SAD, čiji je portparol izjavio da, iako u toj kompaniji poštuju odluku suda, smatraju da “presuda ima ozbiljnih nedostataka” i da je, prema zakonu, sud trebalo da presudi u korist ovog automobilskog giganta.

Navodi se i da će kompanija u žalbi na prvostepenu presudu iznijeti dodatne argumente i zahtjevati novo suđenje i preispitivanje sudske odluke.

Predstavnik Tojote takođe je rekao da povrede koje su djeca pretrpjela nisu zadobijene od nagnutih prednjih sedišta, već da su posledica udarca drugog vozila otpozadi.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA