Amerikanac i Nigerijac uhapšeni sa kilom kokaina

359

U Zagrebu su uhapšeni američki državljanin (56) i Nigerijac (55), kod kojih je pronađen kilogram veoma kvalitetnog kokaina, saopšteno je iz Kancelarije za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (Uskok).

Kokain je pronađen juče prilikom pregleda aviona, kojim su uhapšeni upravljali kao pilot i kopilot. Oni su tim avionom iz Malija dopremili kokain u Zagreb, javljaju hrvatski mediji.

U saopštenju se navodi da se osnovano sumnja da su Amerikanac i Nigerijac od sredine septembra do 30. oktobra bili povezani sa više osoba iz inostranstva radi kupovine, prevoza i krijumčarenja kokaina u Hrvatsku.

Uskok navodi da je organizator zločinačkog udruženja namjeravao kokainom platiti veću količinu raznog oružja na području Hrvatske.

Nigerijac i Amerikanac su, po uputstvima organizatora i drugih članova zločinačke organizacije, kokain kupili u afričkoj državi Mali, te ga sakrili u avion u vlasništvu kompanije koju vodi uhapšeni Amerikanac.

Uskok je donio rješenje o provođenju istrage protiv uhapšenih zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštene proizvodnje i prometa droge u sastavu zločinačkog udruženja i predložio Županijskom sudu u Zagrebu određivanje istražnog pritvora protiv uhapšenih.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA