Alain Delon: Nekada veliki zavodnik starost provodi sam

1244

Ikona francuske kinematografije i nekada čuveni zavodnik Alain Delon, koji je 7. novembra napunio 83 godine, izjavio je da živi sam na imanju sjeverno od Pariza sa psom.

– To je moj posljednji pas, jer ne želim da ih imam više – rekao je harizmatični glumac kao gost emisije na francuskoj televiziji i dodao da je tokom života imao oko 50 pasa koji su sahranjeni na njegovom imanju.

Delon je ponovio da se ne plaši svoje smrti dodajući uz osmjeh da je “mnogo puta umirao” u filmovima.

– Ljudi su ranije govorili da me stalno gledaju kako umirem u filmovima. Heroj treba da zna kako da umre – kazao je glumac koji posljednjih deset godina nije snimio film.

Njegova posljednja uloga bila 2013. godine u komadu “Običan dan” (Une Journée ordinaire) Erica Assousa. U toj predstavi igra i njegova kćerka Anoucka Delon na koju je Alain posebno ponosan. Delon je sa izuzetnom filmografijom i burnim privatnim životom postao mit svjetske kinematografije s rijetkom harizmom i ljepotom.

Tokom šest decenija karijere, Delon, rođen 8. novembra 1935. godine u gradu So kod Pariza, igrao je u stotinjak filmova, među kojima su “Roko i njegova braća” i “Gepard” Lukina Viskontija, “Samuraj” i “Pandur” Žan-Pjera Melvila, “Gospodin Klajn” Džozefa Lozija i “Eklipsa” Mikelanđela Antonionija.

Iako je 1999. godine najavio da više neće glumiti, pojavio se u nekoliko televizijskih serija. Takođe je upamćen i po duetu s Dalidom i njihovom pesmom “Paroles, Paroles”.

Iako je Delon kritikovan zbog ranijih ispada, arogancije, egocentričnosti i bliskosti sa osnivačem ekstremno desničarske stranke Nacionalni front Žan-Mariom Le Penom, većina Francuza, pored toga što ga smatra megalomanom, priznaje da je on je jedan od najvećih francuskih glumaca svih vremena.

U francuskim medijima se često navodi da je “gorostas kinematografije” i “Veliki Delon”, pošto se i njegova djeca, stariji sin Antony i Anoucka, takođe, bave glumom.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA