Zukorlić oružjem prekinuo zasjedanje Skupštine grada (VIDEO)

1266

Više od 50 pristalica Stranke pravde i pomirenja (SPP) čiji je predsjednik Muamer Zukorlić nasilno su danas ušli na zasjedanje Skupštine Grada Novog Pazara čime su onemogućili normalan rad ovog lokalnog parlamenta, javio je RTV Novi Pazar.

Odbornici ove stranke u Skupštini Grada Admir Muratović i Muamer Zukorlić tako su organizovali dolazak na skupštinsko zasjedanje, a gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac tvrdi da je to način na koji SPP želi prikupiti političke poene za predstojeće izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV).

Skupštinsko zasjedanje je prekinuto nakon što su pripadnici ostalih stranka napustili sjednicu kako bi izbjegli sukobe, jer su inicijatori incidenta uglavnom došli naoružani, prenosi RTV NP uz tvrdnju da je Zukorlić došao u skupštinsku salu sa naoružanim pripadnicima ličnog osiguranja i u pratnji policije.

– Incidenti većih razmjera su izbjegnuti zahvaljujući velikom strpljenju odbornika vladajuće većine – kazao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac koji je najavio da će za ovaj incident tražiti odgovornosti državnih organa Srbije.

RTV NP prenosi i da su današnja događanja dio niza režiranih političkih predstava Muamera Zukorlića i njegovih pomagača, koji po svaku cijenu žele da protivno volji Bošnjaka Sandžaka nametnu svoje favorite na predstojećim izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće.

Nakon što je situacija normalizovana, Skupština je nastavila sa radom, a predsjednica Skupštine Ifeta Radončić kaže da je sjednica javna, građani joj mogu prisustvovati, ali moraju to najaviti 48 sati prije održavanja, dok u ovom slučaju zahtjev nije bio podnijet.

– Skupštinska većina odlučila da građanina dozvoli da prisustvuju bar do utvrđivanja dnevnog reda. Dnevni red je usvojen, ali je u sali bilo teško održavati red zbog grupe koja je bila u sali koja ne može da primi toliki broj ljudi – pojasnila je i dodala da ovakvi događaji ne doprinose miru i stabilnosti u ovom dijelu Republike Srbije.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA